Adıyaman Fevzi Çakmak İlköğretim Okulunda Gelenek Bozulmadı
21 Nisan 2010
Yıl 2006 Serbest Kitap Okuma SaatiYıl 2007 Veli Uyum ProjesiYıl 2008 Birebir Öğretim Ve 2010 Zarlarla Dört İşlem Ve İki Konu Etkinliği Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Projeler okulu olduğunun ispatı olduğunun kanıtı.
Eğitim Reformu Girişimi tarafından 1718 Nisan 2010da İstanbul Sabancı Üniversitesinde düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansına Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, Öğretme-Öğrenme Etkinlikleri alanında zarlarla dört işlem ve iki konu etkinliği projesi ile İstanbulda çok yoğun bir ilgi görerek damgasını vurdu. Okulumuzu İstanbul Sabancı Üniversitesinde yapılan Konferansta Fevzi Çakmak İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Proje Koordinatörü Ahmet Korkmaz ve sınıf öğretmeni Hasan Mutlu başarıyla temsil etti. Eğitim Reformu Girişimi tarafından Sabancı Üniversitesinde düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Türkiyenin dört bir yanından eğitimcilerin, sivil toplum temsilcilerinin, kamu ve özel kurum yetkililerinin bir araya gelip daha nitelikli bir eğitim için yapılan projelerin,karşılaşılan sorunların ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı 17-18 Nisan 2010 günleri yapılan konferansta Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Projeyle büyük ilgi topladı.
Bu yıl yedincisi düzenlenen eğitimde iyi örnekler konferansı, 17-18 nisan tarihlerinde sabancı üniversitesinde tuzla yerleşkesinde gerçekleşti İçerseyici eğitim: Avrupadan iyi örnekler konulu açış konuşmasını dr. Hywel c. Jonesun yapacağı konferansta, öğrenmeöğretme etkinlikleri, ölçme ve değerlendirme, özel eğitim, psikolojik danışmanlık ve rehberlik (pdr) ve eğitimde katılımcı işbirliği alanlarında 113 iyi örnek paylaşıldı. Konferans programında, iyi örnek sunuşlarının yanı sıra atölye çalışmaları, yuvarlak masa toplantıları, film gösterimleri ve yetiştirici sınıf öğretim programı özel oturumu da yer aldı.
Korkmaz projeyi şöyle özetledi; öğrencilerin dört işlem kavramalarında yaşanan sıkıntılarını en aza indirgemek için sınıfımızda “zarlarla dört işlem” etkinliğini zarlar, matematiksel işaretleri kapsayan materyalleri (formlar, zarlar, mıknatıslı tahta ve rakamlar) kullanarak konu daha eğlenceli hale getirilerek uygulamaya konuldu. Uygulama sonucunda sınıf bazında dört işlemi birlikte kullanarak yapan öğrenci yüzdesi ilk başta %4-8 iken uygulama sonucu 6-40’a çıktığı gözlemlendi