Az Kalsın Eşek Eti Yiyecektik
13 Nisan 2010
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, belgeleri bulunmayan 7 eşeğe el konulurken, 2 kişi de gözaltına alındı.
Akşam saatlerinde 156 Jandarma İhbar Hattı’nı arayan bir kişi, Diyarbakır’dan yola çıkan bir kamyonette bulunan eşeklerin Adıyaman’a götürülerek burada kesilip kasaplara satılacağını söyledi. Bunun üzerine çalışma başlatan Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, kamyonetin feribot ile Adıyaman’a geçebileceğini saptayarak, güzergah üzerinde uygulama başlattı.
Jandarma, saat 21.00 sıralarında, 40 yaşındaki Ramazan Saylak yönetimindeki 21 EL 750 plakalı kamyoneti Bucak Köyü yakınlarında durdurdu. üzeri branda ile örtülü kamyonette yapılan aramada 7 eşeğe menşei şahadetnameleri bulunmadığı gerekçesiyle el koyan jandarma, sürücü Saylak ile yanında bulunan 38 yaşındaki Mehmet Selik’i gözaltına aldı. Kamyonette bulunan 7 eşek Tarım İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, iki şüphelinin ifadelerinde başıboş dolaşan eşekleri tarladaki ekinlerine zarar vermemesi için uzak bir yere götürüp bırakmak istediklerini söylediği öğrenildi.
İfadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılan 2 şüpheliye Tarım Müdürlüğü ekiplerince idari para cezası uygulanacağı açıklandı.