Başbakan Erdoğan Adıyamanlılardan 5te 5 istedi
7 Haziran 2011
12 Haziranda gerçekleştirilecek olan genel seçimlere sayılı günler kala partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak için Adıyamana gelen Başbakan Erdoğanı on binlerce Adıyamanlı karşıladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün partisinin Adıyaman mitingine katılmak için Adıyamanlılarla buluştu. Özel uçakla Adıyamana gelen Başbakan Erdoğanı Adıyaman Havaalanında, milletvekilleri ve parti yetkilileri karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğanın da katıldığı Adıyaman mitingine emniyetin verdiği rakamlara göre 50 bine yakın Adıyamanlının katıldığı bildirildi.
Emniyet Müdürlüğü yanındaki meydanda binlerce Adıyamanlı tarafından karşılanan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir saatlik gecikmeyle Adıyamanlıların karşısına çıktı. Konuşmasına Adıyamanın manevi değerlerinden bahsederek başlayan Başbakan Erdoğan özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna ve BDPlilere ağır eleştirilerde bulundu.
İsraili devlet olarak tanıyan ilk CHP zihniyetidir
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştirerek, Bunların demokrasiden anladığı bu. Bunlar, diş sökerek, eziyetle, işkenceyle iktidara gelmenin hevesi içindeler dedi.
Erdoğan Gazzedeki çocuklara mama, ocak ve inşaat malzemesi götüren Mavi Marmara gemisinin bir yıl önce Akdenizde korsanların saldırısına maruz kaldığını belirterek, şöyle konuştu: Orada şehit olan 9 kardeşimizden bir tanesi de Adıyaman Belediyesi personelinden Fahri Yaldız kardeşimizdir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, inşallah. Yakınlarına, Adıyamana bir kez daha başsağlığı diliyorum. Biz en başından itibaren altını çizerek net bir şekilde ifade ettik: Bir; İsrail hükümeti özür dileyecekti. İki; ailelere tazminat ödeyecekti. Üç; Gazze‘deki ablukayı kaldıracaktı. Bu şartlarımız yerine gelmediği müddetçe, bizim İsrail hükümetine tavrımız asla değişmeyecekti. Tabii son günlerde enteresan gelişmeler oluyor. CHP Genel Başkanı biliyorsunuz, İsrail‘e sempatik görünmek için elinden geleni yapıyor. Ne diyor? ‘Ben olsaydım, Mavi Marmara’yı göndermezdim’ diyor. Bu nasıl kafa? Sen uluslararası karasularda giden gelen hiçbir gemiye engel koyamazsın. Evrak ararsın eksiği varsa söylersin. Olay budur, bunun dışında engelleyemezsin. Bu seyahat özgürlüğünü engellemektir, buna hakkın yok. ‘Ben olsaydım, İsrail‘le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdim’ diyor. O doğru, çünkü İsrail‘i ilk devlet olarak tanıyan CHP zihniyetidir. Bunlar yeri gelmiştir Hitler’in de karşısına gidip el pençe divan durmuşlardır. Bunların ne zaman ne yapacakları belli olmaz. İsrail de bu göz kırpmayı karşılıksız bırakmıyor. İşte en son, bazı uluslararası medya kuruluşları ki Yahudi sermayesidir çoğu. Hiç örneği görülmemiş şekilde, ‘oyunuzu CHP‘ye verin’ diyecek kadar niyetlerini belli ettiler.
CHPnin İşkence İsteğine Müsaade Etmeyeceğiz
Biliyorsunuz, BDP, CHP‘yi parmağında oynatıyor, öte yandan MHP, CHP‘nin vagonu olmuş durumda diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: Yetmedi, illegal örgütler, emekli siyasetçiler, siyaset mühendisliğine soyunan iş adamları, yandaş medya CHP‘nin sırtını sıvazlıyor. Bu da yetmedi, şimdi uluslararası bazı yayın kuruluşları da alenen CHP‘ye oy istemeye başladılar. İşte CHP‘nin nasıl bir proje olduğunu görün. CHP‘nin komployla nasıl tasarlandığını işte görün. Önceki gün İstanbul‘da, son derece kaba, son derece nezaketsiz biçimde şunu söylüyor. Benim için ne diyor biliyor musunuz? ‘Senin dişlerini sökeceğim’. Sayın Kılıçdaroğlu, biz senin hesap uzmanı olduğunu öğrenmiştik de meğer sahte diş hekimliği de yapıyormuş ya bunu da yeni öğrendik. Adıyamandan kendisine çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum: İşkence, AK Parti hükümetiyle birlikte bu ülkede sona ermiştir. AK Parti hükümeti, işkenceye sıfır tolerans göstermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, ‘dişlerini sökeceğim’ diyerek, aslında geçmişinizi mi hatırlıyorsunuz? Zira sizin iktidarlarınız döneminde bu ülkede işkenceler yapılmış ve şimdi de sizin beyin hafızanızda ne tür bir işkenceler yattığını biz görüyoruz, bunu biliyoruz. Ne Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, ne de ahalisinin bu ülkede işkence yapmasına asla göz yummayız, müsamaha göstermeyiz. İşte bunların demokrasiden anladığı bu. Bunlar diş sökerek, eziyetle, işkenceyle iktidara gelmenin hevesi içindeler.
Erdoğandan, Öndere Tepki: Barışı Böyle mi Getireceksiniz?
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDPnin İstanbulda desteklediği Sırrı Süreye Önderin seçim bürosunda ele geçirilen Molotoflarla ilgili olarak da Önceki gün, İstanbulda BDPnin bir Seçim bürosunda, daha doğrusu bir bağımsız adayın Seçim bürosundan onlarca molotof çıktı. O Seçim bürosunu kullanan zat, gittiği her yerde, mağduriyet kisvesi altında barış diyor, özgürlük diyor, demokrasi diyor, hak diyor, hukuk diyor. Peki bu molotoflar nedir? Kimi yakacaksınız, nereyi yakacaksınız? Barışı böyle mi getireceksiniz? dedi.
Konuşmasına, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halk oylamasında, yüzde 80, 4 oranında “evet” oyu veren Adıyamanlılara teşekkür ederek başlayan Erdoğan, “Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Alevisi, Sünnisiyle, bu topraklar üzerinde bin yıllardır kardeşçe yaşıyoruz.
Adıyaman Ulu Camii’nde, Çarşı Musalla’da, Kab’ta, hepimiz aynı kıbleye dönüyor, aynı sureleri okuyor, aynı duaları ediyoruz. Bizim aramızda ayrı gayrı olamaz. Türk, Kürt, Arap… Biz ezelden kardeşiz, ebediyyen kardeşiz. Bizim aramızda husumet olamaz, bizim aramıza nifak giremez” diye konuştu.
BDP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: Kürtlerin dini Zerdüştlüktür diyorlar. Benim Kürt kardeşlerimi bu şekilde bir zan altında bırakmaya cüret edecek kadar istikameti yok bunların. Akıl hocaları böyle diyor ve ne diyorlar? ‘Kürtler, kılıç zoruyla Müslüman yapılmıştır’ diyorlar. Daha da ileri gidiyorlar, ‘Apo peygamberdir’ diyorlar… Bitmedi, Cizre‘de, imam Hatipli çocukların kaldığı pansiyona molotof atıyor, 13-14 yaşında çocukların yüzünü yakıyorlar. Şu anda bir tanesi Ankara‘da. Bizim de gözetimimiz altında tedavi görüyor.
Diyarbakır‘da, aynı şekilde İmam Hatipli çocuklara saldırıldığını belirten Erdoğan, Hakkari‘de sabah namazına giden imamın katledildiğini ifade etti. Daha da ileri gidilerek, Cizre‘de, tarihi Kırmızı Medrese’ye ve büyük Kürt alimi Melaye Ceziri’nin türbesine bile saldırmaktan geri kalınmadığını kaydeden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: Şu BDP’nin sırtını dayadığı yer neresi? Terör örgütü… Sırtını oraya dayıyor. Bazı yazarlar ağız birliği yapmışlar, ‘Başbakan BDP’ye karşı çok sert’ diye hergün yazıp çiziyorlar. Ben, polis katillerine mi müsamaha göstereceğim? Çocukların, kadınların olduğu arabaya saldıranlara mı müsamaha göstereceğim? 13-14 yaşında çocukların yüzlerini yakanlara mı müsamaha göstereceğim? İmam katillerine mi müsamaha göstereceğim? İstanbul‘da, bir belediye otobüsünde yakarak öldürdüğünüz Serap kızımız size ders olmayacak mı? Bunların nasıl bir tahrik, nasıl bir kışkırtma politikası yürüttüklerini görün. Bunlar oradan nemalanıyorlar. Benim Kürt vatandaşım kepenk kapatmıyor, kepenk kapattırılıyor. Bunların, sorunun çözümü için değil, sorunun devamı için nasıl çırpındıklarını görün. Bu bölgenin yoksulluğu bitmesin istiyorlar.
Sayın Kılıçdaroğlu gibi kurusıkı sallamıyoruz
AK Parti iktidarında, inkar ve asimilasyon politikalarına yer olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, Adıyamanlı bazı vatandaşların kendisine gönderdiği mektuplardan birkaç örnek okudu. Bu mektuplarda kendisine teşekkür edildiğini belirten Erdoğan, kendisine anlatılan bir olayı da şu sözlerle ifade etti: 2009 seçimleri öncesinde, Adıyaman Ticaret Lisesi’nin önünde, bir beyle hanımı tartışıyorlar… Bey, ısrarla, eşine ‘AK Parti‘ye oy vermeyeceksin’ diyor. Hanım kardeşim ne diyor biliyor musunuz? ‘Sen benim bunca yıllık kocamsın. Hangi gün evden ayrılırken 5 lira eve harçlık bıraktın? Ama Tayyip Erdoğan her ay bana dünyanın parasını veriyor. Okula öğrenci gönderiyorum para veriyor, sosyal yardımlaşmadan her ay bana para veriyor. Ben oyumu AK Parti‘den başkasına vermem, Kusura bakma’… Beyler, duydunuz mu? Sayın Kılıçdaroğlu gibi kurusıkı sallamıyoruz.
Adıyaman bizimle kalkındı
Mitingdeki konuşmasında AK Parti iktidarı döneminde Adıyamanı yapılanlar ve yapılacaklar konularına da değinen Başbakan Erdoğan, 8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Adıyamana birçok hizmet getirdik ama bunlar elbette ki yetersiz. 21 Hazirandan sonrada hizmetlerimiz devam edecek. Seçim sonunda bu bölgeye vereceğimiz ağırlıkla yolsuz, susuz ve kanalizasyonsuz köy bırakmayacağız. Getirdiğimiz hizmetlerin başında 2006 yılında kurduğumu Adıyaman Üniversitesi var. Bunun yanında inşaatı devam eden Tıp Fakültesi binası ve 400 yataklı devlet hastanesi inşaatı yine ciddi projelerimiz arasında. İçme suyu sorununu da ortadan kaldıracak olan proje yine bizim hükümetimiz döneminde hazırlandı ve bazı aksaklıklar da ortadan kaldırılarak Temmuz ayında Adıyamanı suyuyla buluşturacağız dedi. Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında, İktidarımız döneminde Adıyamanda eğitim alanında bin 462 derslik yaptık, 7 bin 741 bilgisayar gönderdik. Bin kişilik yüksek öğrenci yurdunu Eylülde hizmete açacağız. Eğitim alanında da bu yılki en önemli projemiz Adıyamanın en ücra köyü de dahil tüm okullarımızda kara tahta dönemini kaldırıp, yerine akıllı tahta getirmek olacak diye konuştu.
12 Haziran seçimlerinden başarıyla çıkmaları durumunda Adıyaman için planladıkları projelerden de bahseden Başbakan Erdoğan, Göksu-Araban bölünmüş yolu Adıyaman ile bağlanacak. Adıyaman-Kahta-Samsat sulama pompajı devreye girecek. Adıyaman turizminin en önemli temel taşı olan Nemrut için tanıtım çalışmaları yaparak bölgeye ve ile daha çok turistin gelmesi sağlanacak. Eski Kahta Kalesi restore edilerek turizme kazandırılacak. Adıyamana 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapılacak. Atık Su projesi ve Kültür Sitesi projeleri hayata geçirilecek dedi.
Dolu zedeler için elimizden geleni yapacağız
Geçtiğimiz hafta Adıyamanı vuran dolu felaketinden zarar gören çiftçileri de unutmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolu afetinin farkındayız. Tarım Bakanlığımız tarafından bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Gerekli incelemelerden sonra zarar gören çiftçilerimize elimizden gelen desteği sunacağız dedi. 12 Haziran genel seçimlerinden sonra KÖYDES ve BELDESe daha çok ağırlık vereceklerini de sözlerine ekleyen Erdoğan, Genel seçimlerden sonra Valilerimizi uyaracağız ve KÖYDES ile BELDESteki çalışmaları hassasiyetle yürütmelerini isteyeceğiz. Çünkü artık 21. yüzyılda yolsuz, susuz ve kanalizasyonsuz köy istemiyorum. Adalet saraylarına gelince Gölbaşı Adalet Sarayımızı tamamladık, Adıyaman Adalet sarayımızın da inşası devam ediyor. Kahta içinde proje aşamasını tamamlamış bulunuyoruz şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarı döneminde Adıyamana 529 milyon TL tarımsal destek sağlandı
Adıyamanın AK Parti iktidarı döneminde ulaşımda da ciddi yol kat ettiği söyleyen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Biz göreve geldiğimizde Adıyaman Havaalanı bir açık, bir kapalıydı. 2001 yılında 6 bin 864 Adıyamanlının uçtuğu hava alanında bu rakam 2010 yılında 108 bin 507ye ulaştı. Vatandaşımız otobüs fiyatına uçakla uçmaya alıştı. Doğalgazı da Adıyamana biz getirdik. Belki yüklenici firma tarafından yaşanan bazı aksaklıklar var ama bunun takipçisi olarak Adıyamanlıların daha erken ve sağlıklı doğalgaza kavuşması için çaba sarf edeceğim. AK Parti iktidarı döneminde Adıyamana 529 milyon TL tarımsal destek, 33 milyon TLde hayvansal destek sağlandı diye konuştu.
Mitingin sonunda AK Parti milletvekili adayları ile birlikte halkı selamlayan Başbakan Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Partililere karanfil dağıttı.
.JPG)
Başbakandan ana başlıklar:
* Bizim aramızda ayrı gayrı ve husumet olamaz.
* Bazıları da kalkmış Kürtler Zerdüşt’tür diyor kimi de ileri gidiyor. Apo peygamberdir diyor. Kalkmış ne yapıyorlar İmam Hatipli çocukların kaldığı yurtlara yakıyorlar. Bu kadar ileri gidiyorlar.
* BDP sırtını terör örgütüne dayıyor. Bazı yazarlar BDP’ya karşı çok sert davrandığımızı söylüyor. Ben polis katillerine mi müsamaha göstereceğim.
* Bunlar bölgeye hizmet gelmesin istiyor. Akan kan durmasın istiyorlar. Bu bölgenin yoksulluğu bitmesin istiyorlar. Bunlar Adıyaman‘a yol, su, baraj, okul, hastane gelmesin istiyorlar. Şimdi ne diyorlar Kürtler okul, sulama kanalı, hastane istemiyor. Kürtler kimlik tanımlaması istiyor. Bunların terörden nasıl nemalandıklarını görün.
* Biz Kürt’üyle, Türk’üyle, Zaza’sıyla herkesi yaratandan ötürü sevdik. Bizde asimilasyon yok, ret yok, inkar etmek yok.
* Tehditle bir yere varılmaz. Eğer demokratsanız gelin meydanda konuşun. Bunlar çocukların arkasına sığınıyorlar.
* Biz Kılıçdaroğlu gibi kuru sıkı sallamıyoruz. 600 TL vereceğim dedi kaynağın nedir dedik Kaynak Kemal dedi. Sonra bir baktık, u dönüşü sonra baktık S dönüşü yaptı. Kılıçdaroğlu’nun her dediği yalan bunların genlerinde var yalan.
*5’te 5 istiyorum Adıyaman‘dan.
* Mavi Marmara’da şehit olan Adıyamanlı kardeşim şehit Fahri Yıldız’dır onu anmadan geçmeyiz. Rahmetle anıyoruz.
* CHP Lideri İsrail‘e sempatik görünmek için elinden geleni yapıyor. Ben olsaydım göndermezdim diyor. Sen kimseyi engelleyemezsin. Demokrasi var ülkede.
* İsrail destekli uluslararası medya grupları alenen CHP‘ye oy istemeye başladı. CHP‘nin nasıl bir Oyun içinde olduğunu görün.
* CHP lideri şahsım için ‘Onun dişlerini çekeceğim’ diyor. Senin hesap uzmanı olduğunu biliyorduk da sahte diş doktoru olduğunu yeni öğrendik.
* Kılıçdaroğlu AK Parti’ye oy verene beyinsiz dedi. Ak Parti’ye oy veren 16 milyon kişi beyinsiz mi? 1950’de nankör Ankara diyen Genel Başkan neyse, şimdi beyinsiz diyen CHP lideri de o. Millet kendini yok sayanı sandıkta yok sayacaktır.
* 8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Adıyamana birçok hizmet getirdik ama bunlar elbette ki yetersiz.
* 12 Hazirandan sonra Adıyaman-Kahta-Samsat sulama pompajı devreye girecek. Adıyaman turizminin en önemli temel taşı olan Nemrut için tanıtım çalışmaları yaparak bölgeye ve ile daha çok turistin gelmesi sağlanacak. Eski Kahta Kalesi restore edilerek turizme kazandırılacak. Adıyamana 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapılacak. Atık Su projesi ve Kültür Sitesi projeleri hayata geçirilecek.
* Dolu afetinin farkındayız. Tarım Bakanlığımız tarafından bu konuda bir çalışma yürütülüyor. Gerekli incelemelerden sonra zarar gören çiftçilerimize elimizden gelen desteği sunacağız.
* 2001 yılında 6 bin 864 Adıyamanlının uçtuğu hava alanında bu rakam 2010 yılında 108 bin 507ye ulaştı. Vatandaşımız otobüs fiyatına uçakla uçmaya alıştı.

* AK Parti iktidarı döneminde Adıyamana 529 milyon TL tarımsal destek, 33 milyon TLde hayvansal destek sağlandı.