Adıyaman Uçak Biletlerinde Adalet İstiyor
Türk Hava Yolları (THY)’nın yüksek bilet uygulamasına tepki gösteren Adıyamanlılar tepkilerini sosyal medya üzerinden örgütlenerek gösterdi.
THY’na tepkilerini saat 21.00’dan itibaren #THYfiyatıindirNemrutugezdir hastagiyle sosyal medya üzerinden gösteren Adıyamanlılar, twitterde TT oldu.
Türkiye önceki akşam Adıyaman’ı konuştu. Adıyamanlılar tarafından uzun zamandır dile getirilen ve bir türlü çözüm bulunamayan uçak biletleri için vatandaşlar bu kez sosyal medyayı kullandı.
Daha önceden birçok kez uçak biletlerinin pahalı olmasına tepkilerini farklı yollarla dile getiren Adıyamanlılar sosyal medyada #THYfiyatıindirNemrutugezdir sloganıyla harekete geçti. Bilet fiyatlarında adil olması için THY başta olmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye tepkilerini dile getirdiler.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerinin konuyu bir kez dile getirmesine rağmen fiyatlarda herhangi bir indirime gitmeyen Türk Hava Yolları, “Bu bahar, eski medeniyetlerin kalbine inmek isterseniz gezinize Adıyaman’dan başlayabilirsiniz” sloganıyla Adıyaman’a vatandaşları çekmeye çalışsa da bilet fiyatları yine el yakıyordu.
Adıyaman- İstanbul ve Ankara uçak biletlerinin komşu illere göre düzenlenmesini isteyen vatandaşların twitterde paylaştıkları o yazılar:
- Bilet fiyatlarını da uygun hale getirseniz medeniyetin kalbine inmek isteyen çok olacak
- Bize hava yolu şirketi açtırmayın
- Medeniyet dediğiniz yere medeniyet dışı fiyatlandırma yapmakla olmaz
- Altın bile bu kadar pahalı değil THY NOLUYOR
- 11/07/2005 Bakan Binali Yıldırım dar gelirlilerin de uçmaya başladığını söyledi.Adıyamanlılar halen uçamıyor.
- Adıyaman Uçak Bileti Adaletsizliği Devam Ediyor.
- Mayıs sonrası güneşin daha dik yeryüzüne değmeye başlamasıyla Nemrut’ta… Daha fazlası için fiyatı indir gör
- Adıyaman’lı çevre illere uçmaktan bıktı
- Nemrut yaşasaydı THY nin heykelini dikerdi… indir da fiyatı nazlanma
- Eve bi kere gittikten sonra bi ay sadece çiğköfte yiyebiliyorum
- üvey evlat değiliz Adıyamanlıyız. Biz de turist gelsin istiyoruz