(CİHAN)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı’nın 14. Olağan Kongresi’nde sözlü sataşma kavgaya dönüştü. Sandalyeler havada uçuşurken, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy’un da aralarında bulunduğu birçok kişi yaralandı.
Belediye Düğün Salonu’nda yapılan kongrede söz alan CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy kürsüye çıkarak, delegelerin taraflı yazıldığını belirterek, İl Başkanı Kadir Açıkgöz’ü eleştirdi. Şevket Gürsoy’un konuşmasına müdahale ederek tepki gösteren Kadir Açıkgöz’e milletvekillerinin yakınları tepki gösterdi. Sözlü sataşma ile başlayan gerginlik birden kavgaya dönüştü. Tarafların birbirlerine tekme tokat saldırdığı kavgada, salonda bulunan sandalyeler havada uçuştu. Salonun camları kırılırken, yerler kana bulandı. Kavgaya dışarıda bulunan polis ekipleri müdahale ederken, her iki taraftan da birçok kişi yaralandı.
Yaralananlar arasında CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy da bulunuyor. Salona takviye polis ekipleri ve yaralıların tedavisi için ambulans geldi. Şevket Gürsoy, kendisine saldıranlar hakkında şikayette bulunacağını bildirirken, CHP İl Başkanlığı’na aday olan Mehmet Yıldırım ise, kongrenin iptali için divana dilekçe verdi.
Yapılan kongreye, Mehmet Yıldırım ve Kadir Açıkgöz aday olarak girmişti.
KADİR AÇIKGÖZ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Olaylı geçen kongrenin ardından seçimler yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman İl Kongresinde kullanılan geçerli oyların 74’ünü alan Abdulkadir Açıkgöz, yeniden İl Başkanlığına seçildi. Belediye Düğün Salonunda yapılan ve çok sayıda partilinin katıldığı olaylı kongrede kullanılan 126 oyun 74’ünü alarak rakibine fark atan Abdulkadir Açıkgöz, yeniden başkan seçildi.
Oylama sonuçları açıklanırken, zaman zaman olayların da çıktığı kongrenin sonunda adaylar Mehmet Yıldırım ve Abdulkadir Açıkgöz, delegelere sağduyu çağrısında bulunarak, kim seçilirse seçilsin CHP’nin bir aile olduğunu belirterek, birlikte poz verip birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Adaylardan Mehmet Yıldırım, olaylı kongrenin sonunda bir açıklama yaparak, “Bu gün yaşanan istenmeyen bazı olumsuzluklara rağmen bir seçim daha geride bıraktık. Bu demokrasinin en güzel örneğidir. Sayın Açıkgöz benim dostumdur. Kendisini kutlamayı bilirim. Burada kazanan CHP’dir” dedi.
Seçimi kazanarak yeniden CHP İl Başkanlığına seçilen Abdulkadir Açıkgöz ise, seçimi kendisinin kazandığını ama asıl kazananın CHP olduğunu belirterek, “Yaşadığımız bu tatsız olaylara rağmen, bir seçimi daha geride bıraktık. Rakibim olan Mehmet Bey benim dostumdur. Burada kaybeden ve kazanan yoktur. CHP kazandı. Bu olayları çıkaranlar da partili olamaz” diye konuştu.
Kongre sonunda Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Sabri Akdağ, Emin Aydın, Hanifi Çavuş, Abdulkadir Fırat, Abuzer Arslan, Mehmet Korkmaz, Hasan Demir, Rıza Durgun, Kamber Yanak, Aydın Yargıcı, Hazma Dolaşkan, Abuzer Çalışkan, Mehmet Taş, A. Nedim Yücetaş seçilirken; Kurultay delegeleri olarak da, Mustafa Fırat, Mustafa Aslan, Osman Keçeli, Hüseyin Yargıcı, Memet Özdemir, Hamza Dolaşkan, Ramazan Vuruşkan, Hacı Ali Ağca, Kamber Yanak ve Abuzer Arslan seçildi.