Ebeveynler Bilinçleniyor Gelecek Aydınlık Oluyor
27 Nisan 2010
Tekel 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu tarafından yürütülen Bilinçli Ebeveyn, Aydınlık Gelecek” adlı projenin önemli bir aşamasını oluşturan “Yatılı öğrencilerin köyde İkamet eden velilerine yönelik rehberlik faaliyetleri” adlı çalışmayla, 17-18 Nisan tarihlerinde – Sabancı Üniversitesi Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda Adıyamanı temsil etti.
Sunumu gerçekleştiren Ekip Lideri Bilal Zemin; Söz konusu projenin, İl merkezinde ve kırsal kesimde ikamet eden aileleri aile içi iletişim ile ilgili konularda bilinçlendirmeyi amaçlayan , şu ana değin konuyla ilgili tasarlanmış en kapsamlı proje olma özelliği taşıdığını, Her yıl binlerce başvuru arasından seçilerek davet edilen başarı projelerin sergilendiği konferansta yer bulmayı başaran tek yatılı ilköğretim bölge okulu olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını, Adıyaman’ın 3 projeyle temsil edilmiş olmasının da ayrıca gurur verici olduğunu belirterek, Biraralık İ.Ö.Okulundan Baykal Deniz ile Fevzi Çakmak İ.Ö.Okulundan Ahmet Korkmaz ve Hasan Mutluyu da tebrik ettiğini ifade etti.
ERG tarafından düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2010, 17-18 Nisan tarihlerinde Sabancı Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirildi. 7. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na Türkiye’nin dört bir yanından eğitimciler, Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri, Ölçme ve Değerlendirme, Özel Eğitim, Psikolojik Danışma ve Rehberlik ve Eğitimde Katılımcı İşbirliği alanlarında üniversite öncesi eğitimde iyi uygulama/materyal örneklerini sunmak üzere başvuru gerçekleştirdi. 2004ten bu yana her yıl düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferanslarında bu güne kadar 8000e yakın katılımcı 600ü aşkın uygulama ve materyal örneği etrafında bir araya geldi. 2000’i aşkın izleyici kitlesinin takip ettiği konferans kapsamında iyi örnek sunuşlarının yanı sıra atölye çalışmaları, yuvarlak masa toplantıları, film gösterimleri ve özel oturumlar da yoğun ilgi gördü.
Zemin, ayrıca proje başkanı Tekel 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü ütfi Sayınere ve ekibe desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Başkanlığını Lütfi Sayınerin yaptığı proje içerisinde daha önceden Kâhtada 76 okula birden önemli katkılar sağlayan, öğretmenliğin yanı sıra diksiyon kursu, kişisel eğitimler veren Bilal Zemin ekip liderliğini yapıyor. Psikolojik danışmanlığını Mehmet Resberin yaptığı projede Halil Yiğit, Sinan Temel, M. Akif Akgün, Kenan Karcı, Gönül Karakaplan, Pınar Güngören, Serhan Pektaş, H. Yusuf Aydın, Hilmi Gökdemir bulunuyor.