Kaymakam Çelikin Tuttan Ayrılacak Olması Halkı Üzüyor
11 Eylül 2011
Siirtin Pervari ilçesinden, geçen yıl Tuta atanan Kaymakam Fırat Çelik, bir yıl sonra Tut ilçesinden de Mardin Mazıdağı kaymakamlığına atandı.
Tutta görev yaptığı süre içerisinde, yaptığı hizmetler, gerçekleştirdiği projeler ve Tut halkına yaklaşımıyla halkın takdirini toplayan Kaymakam Fırat Çelikin ilçeden ayrılacak olması Tut halkını üzüyor. Tutta çalıştığı bir yıllık süre içerisinde, önemli hizmetlere imza atan Tut Kaymakamı Çelik, yoğun bir tempo ile tamamladığı Tut Kaymakamlığı görevinden hoş sada bırakarak ayrılıyor.
Eğitim alanında Haydi Kızlar Okula kampanyasına destek amacıyla Tut dışında okul kazanan 15 fakir kız çocuğunun pansiyon ücretlerini karşılayarak onlara okuma imkânı sağladı. Tut Lisesine köylerden gelen öğrencilere lisede öğle yemeği verdi. Tut ve köylerinde yaşayan özürlü çocukları merkezdeki Zihinsel Engelliler sınıfına taşıyarak eğitim almalarına yardımcı oldu. Sık sık okul ziyaretleri yaparak okulların donanım ve fiziksek eksikliklerini giderdi.
Yaptığı projelerle İlçede yaşayan evi olmayan kimsesiz ve muhtaçların ev edinmelerini sağlayan Fırat Çelik, köy yollarının asfaltlanması ve alt yapı eksiklerini de giderdi. Tarımsal kalkınma ve sulama projeleriyle köylerimizin tarımsal faaliyetlerini destekledi.
Böylesine yoğun bir çalışmayı kısa sürede gerçekleştiren Tut Kaymakamı Fırat Çelikin birkaç gün içerinde Tuttan ayrılacak olması, ilçede hüzünlü bir hava estirmeye başladı.