Saadet Partisi Anayasa Değişikliği Dosyasını Baroya Verdi
29 Nisan 2010
Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Adıyaman Barosunu ziyaret ederek, Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan anayasa değişikliği konulu dosyayı Baro Başkanı Av. Yusuf Yetişe verdi.
Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanlığının Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaretleri devam ediyor.
Ziyaretler çerçevesinde Adıyaman Barosunu ziyaret eden Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, İl Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Işık, Saadet Partisi kadın Kolları Üyesi Av. Zuhal Daşnik, Yönetim Kurulu Üyeleri, Av. Celal Dikme, Hanifi Erdem, Mehmet Bilgiç ve Üryan Kılıç, Baro Başkanı Av. Yusuf Yetiş ve Baro Yönetim Kurulunu ziyaret ederek anayasa değişikliği konusunda bikir alışverişinde bulundular.
Saadet Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, Türkiye gündemindeki anayasa değişikliği konusunda fikirlerini Baro Başkanı Av. Yusuf Yetişe aktararak; Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda bizlerde il bazlarında Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ederek, anayasa değişikliği konusundaki görüşlerimizi aktarıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak, yeni Sivil, Demokratik ve katılımcı bir anayasa istiyoruz. Hükümetin mevcut anayasa taslağındaki değişiklik gündemi 30 maddeden oluşmakta. Biz Saadet Partisi olarak yeni bir anayasa değişikliği istediğimizi belirttik. Buda olmazsa anayasa değişikliği için görüşülen 30 maddenin yeterli olmadığı kanısını taşıdığımızdan, madde sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Saadet Partisi genel merkezi tarafından hazırlanan anayasa değişikliği konulu dosyamızı İl Yönetimi olarak Baro Başkanlığımıza sunduk. Onlarında bu konuda dosyamızı incelemelerini istiyoruz şeklinde konuştu.
82 Anayasasının toplumumuzun ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyleyen, Baro Başkanı Av. Yusuf Yetiş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Biz Adıyaman Barosu olarak Saadet Partisine bu konuda destek veriyoruz. Mevcut anayasa ivedi olarak değişmeli. Çünkü beklentilere cevap veremez durumda. Bizler Adıyaman Barosu olarak anayasa değişikliği ve mevcut anayasanın beklentilere cevap vermediğini göstermek için 2004 yılında bir panel düzenledik. Bu panel ile dikkatleri üzerimize çektik. Fakat sonraki süreçte bir değişim olmadı. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan ve 30 madde ile sınırlı anayasa değişikliği konusunda görüşülen maddelerin genişletilmesinden yanayız. Unutulmaması gereken en önemli konu siyasi partilerin gelip geçici olduğu gerçeğidir. Bu nedenle gelen her siyasi parti kendine göre uyarlayacağı bir anayasa paketi hazırlamayı düşünebilir. Unutulmaması gereken en önemli şey ise anayasanın kalıcı oluşudur şeklinde konuştu.